Ando’s sau Panini?

17 octombrie 2008
Eu voi spune, de acum incolo, Panini (e drept, voi spune rar si numai cui ma va intreba). Am fost zilele trecute in Brasov, cu ceva treaba. Plecasem dimineata, fara sa maninc, in ciuda noilor obiceiuri cu mese oarecum regulate. Asa incit, pe cind am ajuns in Brasov, (cam) muream de foame. Si nu atit eu, cit bebe, care are nevoie de portia lui de ceva (un mix de elemente din care unele vin sub forma de Elevit, iar celelalte, sub forma de supe -creme de legume, legume  crude, fructe, brinzeturi – si mai putin carne).
 
Asa ca mi-am amintit ce imi zicea cineva – cum ca la Panini mai e cum mai e, dar la Ando e si mai tare. Ce sint Panini si Ando? Pai niste locuri unde poti minca rapid (spelled: fast food) din Brasov, unde sint niste cozi zdravene si unde adolescentii se duc pentru un sandwich imens, ieftin (oarecum) si datator, in timp, de diabet (majoritatea maninca imensitatea aia cu 7up sau pepsi!), zilnic, dupa scoala. La Panini fusesem (o data; in astfel de locuri tre’sa mergi o data in viata, sa te informezi macar), dar cineva imi bagase fitilul cum ca la Ando "e mai bine".
 
Drept sa spun, sandwichul de la Panini fusese cam mare pentru gusturile (si chiar dimensiunile stomacului) mele, dar era bun, proaspat, cald si crocant. Am luat snitel de pui. Dar la Ando oferta era mai diversificata, asa incit, dupa ce prin fata mea au defilat zeci de farfurii cu saorma la farfurie, am decis ca or sti oamenii aia ce stiu – si, abandonind ideea de a compara snitelele de pui, mi-am luat o saorma.
 
Maaaaaaare greseala! Uitasem sa ma uit si cum arata cei care cara tavile cu saorma. Am realizat, ulterior, ca erau, toti, barbati – din genul acela caruia putin ii pasa de orice. Sa revin: oroare! Carnea din "saorma" era aceeasi carne de ciine care ma oripilase in Bucuresti, pe vremea in care vinzatorii de saorma renuntasera la carnea de pui si cumparasera acadele congelate din carne de provenienta incerta/dubioasa. Pacat ca si in Brasov stau la fel lucrurile… Oricum, am reusit sa inghit doua bucatele de carne de pui care scirtiia (dubios) printre dinti – si am continuat cu cartofii prajiti, ceapa, varza cruda si lipia cu sos de usturoi. Celelalte componente erau chiar bune; m-am felicitat ca am uitat sa le spun sa nu-mi puna cartofi prajiti. Dar carnea… nici unui ciine nu i-as fi dat-o. Sa nu-l incit la canibalism .
 
Asa ca, daca ma va intreba cineva, vreodata, daca la Panini sau la Ando’s, am sa raspund: Panini.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X