First chinese ever

21 octombrie 2008
Stiti deja: sint o clasica. Mai fac eu combinatii ciudate, dar nu ma aventurez dincolo de straiele caldute ale mincarurilor europene. Si totusi, azi am spart gheata.
Intr-un loc numit My Place, din Brasov (care semana, partial, cu etajul cu fast food-uri de deasupra Unirii Shopping Center din Bucuresti, numai ca mult mai mic, cu o oferta redusa si fara promenada centrala luminata post-mod).
 
Primul stand, chinese. Ne-am uitat, apoi am plecat spre celelalte – intru degustare vizuala. Nimic fascinant la standurile 2, 3, 4 si 5. La 2, bauturi, capucino, cafea, prajituri , chestii – dar fara vinzatoare. Standul 3: Broaster Chicken (m-as mira sa fi scris corect, dar am sa ma verific, sometime in the future). Ma atrageau – of course! – doar crispy strips, dar aratau asa anemice, pentru pofta mea pantagruelica, incit am renuntat repejor. Standurile 4 si 5 erau din cele clasice, cu meniuri gen cartofi prajiti, carne intr-o forma sau alta si cola. Din pacate, nu ma interesau nici cartofii prajiti, nici cola. Asa ca ne-am intors la standul chinese. Unde s-a ivit si o tinara chinezoaica, draguta in ciuda faptului ca era avea un aer undeva intre Taiwan, Hong Kong si Vietnam – with a touch of Brasov blood in it.
 
Am luat un meniu – presupunea patru feluri, doua principale si doua garnituri de legume. Asta ca sa gustam din mai multe chestii: pui cu muguri de bambus, legume prajite, paste de orez cu sos de soia si pui sichuan. Ultimul fel era, fireste, iute, asa ca l-am lasat companionului meu. Concluzia? Mi-a placut, dar nu in mod deosebit. Sosul puiului meu avea destul amidon cit sa-l maninc gindindu-ma la sacrilegiul pe care-l fac; legumele, insa, erau bune. Pastele, mediocre si greu de apucat cu furculita (nu mi-am cumparat si betisoare, de teama sa nu ma fac de ris!). Carnea buna, din ambele feluri. 
 
Ma gindesc ca ar trebui sa mai incerc. Pina la urma, mi s-a deschis gustul… si asta e
esentialul.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X